FAQ

Over the years, I have noted the most common questions that dog parents who consider the Dog Garden for their dog ask.

 

If you like, you can find them below and see if any of the answers might be of interest to you.

 

If you feel ready to book a place in Hundehaven for your dog, or if you would like to be called by me for a personal talk about whether Hundehaven could be something for you and your dog, then just send me a completed one booking form - I will call you within 2 business days.

I hope your dog comes with me and her new friends in the Dog Garden! :-)

Friendly doggy greetings
Magnus Hinge
(pack-leader in Hellerup Dog Walk)

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE MIN HUNDEHAVE

1. Hvordan ser en almindelig dag i Hundebørnehaven ud?


De dage din hund skal i hundebørnehave vil den blive hentet af dens faste hundelufter et sted mellem 7.45 og 9.45. Herefter går turen med hundebørnehave-bussen til Hundebørnehaven, hvor vi snuser, graver, løber, leger, socialiserer, hygger og nusser i hele 2,5 time! Dette er rigeligt med tid, så alle kan nå både at give den gas, tage en slapper og får snuset og tisset godt af. Kl. ca. 12 kan du gå ind Hellerup Dog Walk's Facebook-gruppe og se dagens opslag fra Hundebørnehaven, så du har mulighed for at følge med i, hvad din hund har lavet i Hundebørnehaven den pågældende dag. Opslaget er oftest en hel masse hyggelige eller sjove billeder, men det kan også være en video-hilsen fra Hundebørnehaven. Kl. ca. 12.30 går turen atter hjemad med hund-bussen. :)
2. Er det "normalt" at benytte en Hundebørnehave til sin hund?


I Danmark er Hundebørnehaver, hundehaver og hundedagplejer stadig et relativt nyt fænomen, men i bl.a. USA og Sverige er det ganske almindeligt for hundeejere at benytte sig af professionel hundepasning og/eller hundeluftning i "Daycare for Dog's" og "Hunddagis". I Sverige forbyder langbrugsforordingen ligefrem, at du efterlader din hund alene hjemme i mere end 6 timer og du har pligt til at sørge for, at hundens sociale behov opfyldes. 8-9 timer er længe at være alene hjemme 5 dage om ugen for mange hunde og derfor tror jeg, at lignende lovgivning vil komme i Danmark på et tidspunkt. Indtil da synes jeg, at du skal være stolt af at være first-moover, samt være glad for, at du har mulighed for at gøre noget ekstraordinært for din hunds trivsel.
Så ja, det er faktisk helt normalt at benytte sig af en professionel hundelufter eller Hundebørnehave... bare ikke i Danmark... endnu! :-)

Og ja, du skal naturligvis stadig selv lufte din hund morgen, aften og i weekenden - måske lidt kortere ture de dage den er med i Hundebørnehaven, men som privat hundeejer vil du aldrig have mulighed for at tilbyde din hund det socialliv, som den vi få, hvis du indskriver den i min hundebørnehave 1-5 dage om ugen.
3. Hvordan er sikkerheden i Hundebørnehaven?


Hundebørnehaven er en meget stor, privat fuldstændig sikkert indhegnet hundepark i Nordsjælland, hvilket sikrer, at din hund ikke kan risikere at blive, eller løbe, væk, mens den er i Hundebørnehaven. Hvis du selv benytter offentlige hundeparker eller hundeskove, så vil du nok selv have erfaret, at ikke alle hunde er sikre og gode legekammerater og at ikke alle hundeejere er tilstrækkelig ansvarlige og tager de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i forhold til deres egen og din hund, når de tager i hundeparken med deres hund. I vores hundebørnehave og hundepark kommer din hund med 100 procent sikkehed udelukkende til at møde hunde, som på forhånd er godkendt af mig personligt! Det faktum, at din hund altid er forsvarligt indhegnet, når den er i Hundebørnehave, samt at den altid kun møder hunde, der er evalueret og forhåndsgodkendt af mig gør, at vi har en meget høj grad af sikkerhed i Hundebørnehaven.
4. Hvor gammel skal en hund være, for at kunne starte i Hundebørnehaven?


Min erfaring efter at have introduceret nye - og ofte unge hunde - i Hundebørnehaven siden 2014 er, at de fleste hunde har stor gavn af at starte i Hundebørnehaven, når de er 4-6 måneder gamle. Den endelige vurdering afhænger dog af både race, årstid og den enkelte hunds personlighed og psyke.
7. Hvilke erfaringer har andre hundeforældre haft med Hundebørnehaven?


Din hund er naturligvis ikke bare en hund og derfor har jeg fuld forståelse for, at du må gøre dig alle anstrengelser for at undersøge, om den professionelle hundelufter du overvejer, er lige så erfaren, dygtig og pålidelig, som vedkommende selv mener. Siden 2014 har jeg haft mange hundrede hunde i min varetægt og jeg er stolt over at kunne sige, at jeg og Hellerup Dog Walk i dag er Danmarks bedst anmeldte professionelle hundelufter, Hundebørnehave, hundehaven og hundedagpleje med afhentning og aflevering på både Google, Facebook og Trustpilot. Du kan også læse et lille uddrag af vores mange 5-stjernede anmeldelser her på siden under "ANMELDELSER". Alle disse anmeldelser, kan du naturligvis finde og verificere på de tre ovennævnte uafhængige anmeldesessider.
6. Hvad med små hunde, der måske er lidt bange for store hunde - er det ikke en udfordring?


Nej, som oftest ikke. For det meste går den slags hurtigt over, når hundemor eller hundefar tages ud af ligningen og de store hunde vi har i Hundebørnehaven, er desuden vant til at omgås små hunde. Det betyder, at de i udgangpsunktet ignorerer dem og kun leger med dem, hvis den lille hund selv signalerer, at den er interesseret i at deltage. De små hunde, der har udfordringer med at vænne sig til antallet, eller størrelsen af hundene i Hundebørnehaven kan i en perioden få mulighed for at være i vores mini-hundebørnehave, som er en mindre fold inden i vores stor hundepark. Herfra kan de se de store hunde an på sikker afstand og vi sørge for, at de får nogle små velafballancerede hunde omkring sig, som de kan blive trygge ved og som efterfølgende kan vise dem vejen, når de selv skal introduceres til den store hundeflok.
8. Hvordan kommer min hund med i Hundebørnehaven?


Processen for opstart i Hundebørnehaven er altid som følger:

1. Du udfylder og indsender en Booking-formular her på hjemmesiden
2. Inden for 2 arbejdsdage ringer jeg dig op og vi får en snak om dine og din hunds behov for luftning/Hundebørnehaven og eventuelt pasning.
3. Hvis vi bliver enige om gå videre med opstarten, så aftaler vi en dag eller aften, hvor jeg kommer på på det obligatoriske intro-besøg af ca. 45 minutters varighed hjemme hos jer. Her kan du og din hund møde mig og du kan stille spørgsmål til INTRO-BREVET, som jeg har sendt til dig forinden. Derudover får jeg mulighed for at evaluere din hund og vurdere, om den er en egnet kandidat til Hundebørnehaven (det er den heldigvis i 99 ud af 100 tilfælde). Til introbesøget aftaler vi også, hvordan vi får adgang til din lejlighed eller hus, når vi skal hente og aflevere din hund før og efter den har været i Hundebørnehaven. Typisk giver du os en nøgle, eller har en liggende i en nøgleboks.
4. Efter et vellykket introbesøg kan vi aftale dato for opstart i Hundebørnehaven.
5. Den dag din hund har sin første dag i Hundebørnehaven bliver du riget op kl. ca. 12.30, når vi kører fra Hundebørnehaven og hjemad, så du kan få en udførlig feedback fra din hunds første dag i Hundebørnehaven. Hvis alt er gået godt - hvilket næsten altid er tilfældet - så er din hund herefter startet i Hundehaven. :-) Vi holder naturligvis altid ekstra øje med, at nye hunde falder til i flokken i det tempo vi forventer og opstår der uventede "komplikationer", så ringer jeg naturligvis straks til dig, så du er orienteret og så vi kan lave en fælles plan for, hvordan vi bedst hjælper din hund godt videre med floklivet.
9. Kan hundene godt være så mange sammen, uden at komme til at slås?


Ja! :-) Vi er oftest mellem 30 og 50 hunde sammen i Hundebørnehaven på samme tid og det er meget sjældent, at vi har slåskampe og kun yderst yderst sjældent at en dyrlæge skal involveres. Alle hundeluftere i Hundebørnehaven er trænet af mig personligt til at lede og håndtere mange hunde i flok og vi har efterhånden rigtig mange års erfaring med at hjælpe hundene til at komme godt ud af det med hinanden. Derudover, så er det ofte en rigtig stor hjælp, at hundemor eller hundefar ikke er med, for ligesom med børn gælder det med hunde, at de næsten altid opfører sig 10 gange bedre, når deres primære omsorgsperson ikke er sammen med dem. :-D
10. Er alle hunde velkomne i Hundebørnehaven?


Nej, men det er tæt på! :)

Hvis din hund er fyldt 2 år og ikke er hundesocial, så vil den muligvis have brug for en eller anden form for hjælp og støtte til at komme godt i gang med floklivet i Hundebørnehaven. Denne proces er vi helt vant til og er den del af det arbejde, som vi forventer i forbindelse med, at en ny hund starter i Hundebørnehaven.
Jeg har mange gange og uden problemer startet hunde op i Hundebørnehaven, hvis ejere troede at de var uegnede, asociale og/eller hunde-aggressive. Min erfaring er, at 19 ud of 20 hundeejere der tror de har en aggressiv hund, blot har en usikker, overbeskyttende eller terretorieel hund.

Usikre, overbeskyttende eller territoriale hunde har som oftest ikke særlig store udfordringer, når de kommer væk fra deres vante omgivelser, menneske, vaner og uhensigtsmæssige handlemønstre. Hvis du er i tvivl om din hund er en egnet kandidat til Hundebørnehaven, så udfyld og indsend en Booking-formular her på hjemmesiden. Så ringer jeg dig op og vi kan få en snak om din hund og dens egnethed til Hundebørnehaven.

I min tid som hundelufter har jeg sagt nej til tre hunde, der udviste hunde-aggressiv adfærd og nej til en håndfuld unge ukastrerede hanhunde, der var for fokuseret på dominans, harakiri konkurrence. Denne type hanhund kalder jeg for "beta-drenge" og dem kan du læse en artikel om på min BLOG her på hjemmesiden.

Ca. halvdel af disse hanhunde/beta-drenge blev efterfølgende kastreret og vendte tilbage til Hundebørnehaven med stor succes.
11. Hvilke kommuner, byer og områder henter hundehave-bussen heldige hunde i?


København
København, Indre by, Christianshavn, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Nordvest, Brønshøj, Husum, Valby og Vanløse.
Frederiksberg
Frederiksberg, Indre Frederiksberg, ydre Frederiksberg samt Frederiksberg C.
Gentofte
Gentofte, Hellerup, Charlottenlund, Klampenborg, Vangede og Dyssegård.
Lyngby-Taarbæk
Lyngby, Taarbæk, Lundtofte, Virum, Virum-Sorgenfri, Sorgenfri, Brede, Hjortekær, Fortunen, Lundtofte, Rådvad og Kongens Lyngby.
Gladsaxe Gladsaxe, Mørkhøj, Søborg, Buddinge og Bagsværd.
Herlev
Herlev, Musikkvarteret og Hjortespring.
Albertslund Albertslund, Albertslund Syd, Herstedvester, Herstedøster og Risby.
Rødovre Rødovre og Islev.
Glostrup
Glostrup, Hvissinge og Ejby.
Rudersdal
Rudersdal, Holte, Bistrup, Birkerød, Ravnæs, Høsterkøb, Isterød, Øverød, Søllerød, Gammel Holte, Trørød, Vedbæk, Nærum, Skodsborg og Sandbjerg.
Hørsholm
Hørsholm, Sjælsmark, Kættinge, Slutterup, Grønnegade, Usserød, Vallerød, Smidstrup, Rungsted og Rungsted Kyst.
Furesø
Furesø, Farum, Stavnsholt, Bregnerød, Hareskov By, Værløse og Kirke Værløse
Fredensborg
Fredensbrog By, Kokkedal, Nivå, Kirkelte, Avderød, Grønholt, Lønholt, Sørup, Asminderød, Veksebo, Søholm, Langstrup, Humlebæk og Tibberup.
Hillerød Hillerød By, Nødebo, Gadevang, Tilsturp, Nejede, Ullerød, Lille Lyngby, Store Lyngby, Meløse, Freerslev, Uvelse, Gørløse og Hammersholt.
Helsingør Helsingør By, Espergærde, Tikøb, Kvistgaard, Gurre, Ålsgårde, Horserød og Hornbæk.
Kort sagt:
København, Storkøbenhavn, Nordsjælland og Vestegnen

Hundehaven er:
Hundebørnehave, hundedagpleje, hundepasning, professionel hundeluft, Doggy Daycare, Daycare for Dog's og hundepension.
12. Skal man være hjemme når ens hund bliver hentet og afleveret?


Nej! :-) De fleste af Hundebørnehavens hundeejere går på arbejde i dagtimerne og derfor skal vi have mulighed for selv at kunne komme ind i dit hjem for at hente din hund. De fleste giver os en nøgle eller sætter en nøgleboks op på deres grund. Du må naturligvis også gerne gemme en nøgle i en krukke eller lignende. :)
5. Kan ældre hunde have glæde af at komme i Hundebørnehave?


Ja!

Vi er i Hundebørnehaven i hele 2,5 time, men alle hundene har deres egen måde at bruge tiden på. De unge giver det gas meget af tiden, mens de ældre bruger mere tid på at snuse og holde øje med, om de unger opfører sig som de bør i en hundeflok.

Hunde og mennesker har mange facer i deres liv, men i alle facerne gælder det, at vi først for alvor finder formå med tilværelsen i samværdet og samspillet med andre.

Derfor er din ældre hund meget velkommen i vores hundeflok, så de sammen med mig kan lære de unge lømler om floklivets "DO'S" and "DONT'S". :)
13. Hvor længe vil min hund være væk hjemmefra?


Dette spørgsmål er svært at svare på, da din hunds hjemme-fra-tid afgøres af, hvor den bor på vores ruter. Det jeg altid garanterer er, at din hund er ude og snuse, lege og motionere fra ca. 10.00 til ca. 12.30 - altså i 2,5 time.
Din hund vil i princippet kunne blive afhentet mellem 7.45 og 9.45, men det vi dog som oftest være muligt for mig at give dig et mere præcist tidsinterval, når jeg kender din adresse og de dage din hund skal med i Hundehaven.

Aflevering efter dagen i hundehaven vil være mellem 12.45 og 14.45.