Jeanette
(hundetræner)

Om Jeanette:
Navn: Jeanette Nielsen
Født: 30. marts 1982
Bopæl: Helsinge
Egne hund(e): Ingen for nuværende, tidligere redningshunde som jeg har bygget op på ny. Jeg har haft flere forskellige racer
igennem tiden, Amerikansk bulldog, old English bulldog, gadehunde og Schæffer. De fleste hunde var
redningshunde.
Professionel erfaring: Jeg er uddannet Veterinærsygeplejerske, hundetræner med adfærdsspeciale samt dyretelepati. Alle diplom baseret. Taget utallige psykologi kurser samt konflikt og samarbejdskurser, mennesker imellem. Alle de forskellige redskaber jeg i forbindelse med mine udd. og kurser har fået, bruger jeg i min undervisning af dig og din hund.
Anden hunde-erfaring: ???


Jeanette om sig selv:

"Jeg har igennem hele mit liv interesseret mig meget i kommunikationsformer og dyrenes adfærd, i mine
unge år studerede jeg Gorillaerne, idet jeg fandt det så yderst spændene og nærmest guddommeligt
berigende, hvis man som menneske kunne blive anerkendt i en Gorilla flok.

 

Denne interesse blev så skiftet ud med hundene, idet jeg bor i DK. Heri fandt jeg også missionen for mit liv. - Nemlig at lære mennesket om hunden som art og dens meget forskellige kommunikationsform.
 

Jeg startede min rejse som konkurrence træner i Dansk Civil Hundetrænings forbund i 2007, her var det
alm. lydighedsprogram og kontakttræning vi underviste i. I denne tid havde jeg også min første redningshund, som jeg sideløbende arbejde med at bygge op. Heri ville jeg også bevise for mig selv, at alle hunde uanset race kan begå sig i alle slags situationer, hvis bare de havde rette træning og opdragelse.


Det gik rigtig godt og vi kunne gå alle steder uden problemer. Han var en Amerikansk Bulldog (i dag en af de
forbudte). Måtte desværre aflive ham i en tidlig alder grundet uhelbredelig sygdom. Denne meget kedelige proces lærte mig dog en masse omkring hunden i en sygdomsperiode og alt den erfaring tog jeg med mig på den videre rejse i mit fag som veterinærsygeplejerske.


Mit næste projekt blev rottweileren, når de kom til dyrlægen, var det ofte iført mundkurv og ”streng”
håndtering, selvfølgelig for at undgå, at dyrlægen blev bidt. Min mission lå i, at ændre dette billede til en mere positiv håndtering samt et positivt besøg ved dyrlægen, også selvom man var en ”stor farlig rottweiler”. Dette gik også over alt forventning, og nu til dags dato har jeg stadig ikke tabt en eneste på vejen af alle de
rottweilere jeg har lavet dette fantastiske arbejde med, har inden for ca. 15-30 min overgivet sig og blevet
trygge i mit nærvær, som selvfølgelig havde den effekt at de kunne besøge dyrlægen med en rolig og
afdæmpet adfærd.


Nu fik jeg for alvor blod på tanden, hvad skulle det næste projekt være. Vupti, som var det mit kald, støder jeg ind i en 12 uger gammel Old English tæve hvalp, som på det tidspunkt var den mest usikre/traumatiserede hund jeg i min tid havde set. Hun blev nu mit nye redningsprojekt. Herigennem lærte jeg rigtig meget om hundens adfærd samt kropssprog. Hun var så skræmt at jeg ikke kunne gå til hende med alm. lydighedstræning.
Nu måtte jeg for alvor på arbejde, være kreativ i min måde at være på, min måde at bevæge mig på, min
måde at tale, ikke tale på, min måde at tænke og føle på. Jeg var nødt til at se alt på et helt nyt plan. Vi startede denne rejse med at ”flytte langt ind i skoven”.

 

Min viden fra Gorillaerne kom mig virkelig til undsætning her. Jeg brugte med Smilla som hun hed, de første 6 måneder på at være i skoven, vores unikke ”baghave”. Vi var bare i nuet og i nærværet, her lærte jeg virkelig at kommunikationen hund og menneske imellem var alfa og omega, før man overhovedet kunne starte et tillidsbånd og opbygningen af et smukt og givende samarbejde. Smilla gik fra at være den mest ødelagte hund, til at være den mest ”selvfede” hund.

 

Min veninde gav hende på et tidspunkt titlen ”bademesteren”. Smilla kunne nemlig gå stille og roligt og snuse i periferien, oppe på strandbredden, (vand var ikke interessant) men var der uro i gemakkerne i blandt andre hunde, så var hun den første til at løbe ind i mellem og ro det kom der prompte. Smilla blev så selvsikker at hun også blev en slags terapi hund for andre usikre hunde. Så længe Smilla var til stede var alle hunde i ro og ingen var usikre.


Alene ”terapi” delen, lærte mig så meget omkring hundessproget. - Hvad var det hun udstrålede, hvad gjorde hun, og hvordan kunne hun skabe den slags ro, på sekundet hun var der?


Det blev en stor lære for mig og min videre udvikling. Og heri udviklede jeg så mit næste projekt:


HVORDAN KAN JEG HJÆLPE OG LÆRE ANDRE HUNDEEJER AT KOMMUNIKERE MED
DERES HUNDE.


På sidelinjen af alt dette var jeg så heldig at møde en politimand og hans tjenestehund ved et besøg hos
dyrlægen. Jeg var så fræk og spurgte, om jeg ikke kunne få lov at komme med på sidelinjen, for at se noget ”rigtigt” hundearbejde. Nu havde jeg jo brugt det meste af min tid på traumatiserede hunde og opbygningen af dette, så hvis jeg kunne få en overbygning på det, der var sund og fornuftig, så ville det hele gå op i en højere enhed for mig.


Det fik jeg lov til, og heri fandt jeg det selvfølgelig ret så spændene i forhold til den tanke som altid har drevet
mig ”at blive anerkendt som menneske i en hunds/gorillas flok”. Man skal nemlig være noget helt specielt for at kunne arbejde med en hund der som en tjenestehund skal arbejde så selvstændigt som de skal. Hvad var det politimanden gjorde for at få tjenestehundens tillid? Hvad gjorde at politimanden var tjenestehunden værdig? Hvad gjorde deres bånd så tæt, at de kunne arbejde med hver deres under de mest ”forfærdelig” og til tider meget farlige situationer. Alt dette er jeg blevet en erfaring rigere.

Jeg føler mig så privilegeret og så taknemlig for alt den viden mit liv har bragt mig. Jeg elsker mit job som hundetrænger og min mission og jeg er en klar ildsjæl og vil glæde mig til at arbejde sammen med dig og din
hund."

© 2014 by Hellerup Dog Walk

Hellerup Dog Walk | Gentofte | DK-2900 Hellerup | +45 28 593 219 | hellerupdogwalk@gmail.com

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • YouTube Social  Icon

Hellerup Dog Walk is your 5-star professional dog walker and daycare for dogs in Copenhagen, Greater Copenhagen, Frederiksberg and North Zealand and your dog's best friends!